Com fer unes bones patates al caliu amb un toc de Quins Pebrots!

Fer patates al caliu és de les coses més bàsiques que pots fer sense gaire risc de liar-la. Però si vols que siguin les millors de la comarca, aquí tens el truc: fotre-hi Espiadimonis i Sal La Mediterrània de Quins Pebrots. Així deixaran de ser només patates i es convertiran en una cosa digna de parlar-ne.



🔥 OPCIÓ 1: A LA BRASA, COM HA DE SER

Si tens brasa, fes-les així. Si no en tens, fes una altra cosa, perquè sense foc no hi ha patates al caliu, collons.

Passos per triomfar:

1- Brases a punt, ni massa fortes ni mig apagades. Que s’han de coure les patates, no fondre-les.

2- Agafa les patates i parteix-les pel mig. Pots fer-hi un tallet perquè es coguin millor.

Opcional: Si vols que quedin més meloses, posa-hi una mica de mantega abans d’embolicar-les.

3- Embolica-les amb paper de plata i posa-les directament sobre el caliu. (He vist algú posant-les a la graella... siguem seriosos...).

4- Al cap de 15 minuts, en traiem una i amb un escuradents o una forquilla la punxem. Si està tova, ja la tenim a punt! Penseu que depen del tipus de patata, de la temperatura..no hi ha un temps exacte!

🔥 Truc extra: Deixa-les 2 o 3 minutets més per assegurar-te que queden ben fetes. Però això va a gustos!



🚫 OPCIÓ 2: AL FORN O AL MICROONES? NO, GRÀCIES.

Patates al forn o al microones NO són patates al caliu.
Si no tens brasa, fes una altra cosa. Però si les fas al forn, almenys no en diguis "al caliu".

EL TOC FINAL: QUINS PEBROTS!

Perquè aquestes patates siguin una cosa seria, afegeix-hi:

🌶 Una bona cullerada d’Espiadimonis, el xili, la nyora i les avellanes et faràn volar!

🧂 Sal La Mediterrània,  amb les herbes provençals, et donarà el toc aromàtic perfecte!

Tornar al bloc